• Islamic Services

  The AAIS provides various Islamic services for the Albanian Community.

 • Youth Centre

  Find out more information about the AAIS Youth Centre

 • Testimonials

  Testimonials on work performed for the Albanian Muslim community in Australia

 • Contact AAIS

  Contact information and location details

Mission Statement - Qëllimi i Shoqatës

Preserving the culture and identity of the Albanian Muslim community and promoting mutual understanding, harmony and cooperation among other communities in Australia.
Ruajtja e identitetit të komunitetit Shqiptar Musliman dhe promovimin e harmonisë, mirëkuptimit reciprok me komunitetet tjera në Australi.

 • Visit by Sirius College

  On Wednesday 7 June 2017, the Albanian Australian Islamic Society (AAIS) hosted a school tour for year 10 students from Sirius College. During the school visit, students and teachers were provided with a presentation that covered the history of Albanian migration to Australia and the Society, as well as the basic tenants of Islam. The students were also provided with a tour of the Albanian Mosque and performed their midday prayer. On behalf of the ...

 • Prayer Time for Fiter Bayram 2017

  As-Selamu Alaikum | Peace be with you, The Executive Committee of the Albanian Australian Islamic Society (AAIS) would like to inform its respected members of the following key dates and events: • Bayram will be on Sunday 25 June • The Morning Prayer (FAJR) will be held at 6:30am • The Bayram prayer will be held at 8.00am • Sadaka-Ul-Fitr (donated before Bayram prayer) is $10 per person (irrespective of age) • Zakat (2.5%) may also be paid at the AAIS. he AAIS Committee Board would like ...

 • AAIS Weekly Iftar

  On Saturday 27 May 2017, the Albanian Australian Islamic Society (AAIS) hosted the first Iftar of Hijri 1438 at its Youth Centre. Over one hundred (100) financial members and their families broke the first day's fast together sharing dishes prepared by each family, as well as a lovely array of sweets. As in previous years, the AAIS's Youth Centre will be open on Saturdays for Iftar, so that members and their families can break fast together during ...

 • Ju Urojmë Muajin e Shenjtë të Ramazanit

  Shoqata Islamike Shqiptare Australiane (AAIS) i uron të gjithë vëllezër dhe motra Musliman më urimet më të përzemërta më rastin e fillimit të muajit të bekuar të Ramazanit. Agjërim të lehtë e adhurim të pranuar. Këshilli Ekzekutiv të AAIS-it

 • Welcome Ramadan – 1st Night of Terawih

  On Friday 26 May 2016, members and their families travelled to the Albanian Australian Islamic Society (AAIS) to welcome the Holy Month of Ramadan and participate in the first Teravi prayer. As per the AAIS's Ramadan schedule, the evening began at 7:30pm with a brief Islamic talk by Imam Bekim Hasani followed by the call to prayer (Azan) at 8:00pm. After the Teravi prayer, everyone enjoyed listening to a beautiful Albanian Islamic nasheed performed by ...

 • Ramadan Decorations

  On Saturday 20 April 2017, the students who attend the weekly AAIS Islamic classes at the Youth Centre had their last class for Term 2. The children enjoyed creating Ramadan decorations and putting them up at the AAIS Youth Centre to create a festive environment. Many thanks to our volunteer teachers who taught in Term 2. Further thanks to Little Wings Gallery for donating the Ramadan Mubarak sign and also the little lanterns for the children to ...

 • Falja e Namazit i Teravive

  Falja e Teravive në Xhaminë tonë fillon të premten me 26 Maj dhe do të falen për çdo natë në ora 8.00 të mbrëmjes. Buhariu dhe Muslimi transmetojnë se për vlerën e këtij namazi Muhammedi (alejhi selam) ka thënë: “Kush çohet për t’u falur në Ramazan (teravitë) me besim të plotë dhe duke llogaritur shpërblim tek Allahu, do t’i falen gjynahet e mëparshme.” SHËNIM I RËNDËSISHËM: Ju lutemi parkoni makinën tuaj në mënyrë korrekte dhe përmbahuni shenjave të ...

 • Ramadan 27 May 2017

  Muaji i madherueshem i Ramazanit fillon në ditën e shtunë me 27 Maj 2017. SHËNIM I RËNDËSISHËM: Ju lutemi parkoni makinën tuaj në mënyrë korrekte dhe përmbahuni shenjave të parkimit në çdo kohë kur vizitoni shoqaten AAIS. IMPORTANT NOTE: Please ensure to park your vehicle correctly and obey parking signs at all times when visiting the AAIS.

 • Iftar të Qendra Rinore

  Gjatë Ramazanit, Qendra Rinore do të jetë e hapur vetëm të shtuneve me datën 27/5, 3/6, 10/6 & 17/6 Do të jetë e hapur për IFTAR nga ora 5.00 pasdite deri 10.00 pasdite. Kjo është një mundësi për anëtarët të ndajnë Iftar dhe kafe së bashku. Të gjthë anëtarët janë të inkurajuar të sjellin diqka nga ushqimi dhe embëlsirat. SHËNIM I RËNDËSISHËM: Ju lutemi parkoni makinën tuaj në mënyrë korrekte dhe përmbahuni shenjave të parkimit në çdo kohë ...

 • Nata e Kadrit

  Nata e Kadrit (Laylatul Kadr) është të merkuren me 21 Qershor 2017. Në këtë natë të madhe, Këshilli Ekzekutiv i AAIS-it ju fton juve dhe familjen tuaj në një IFTAR në në Karlton. Ju lutemi, sjellni ndonjë lloj ushqimi tradicional që të mund të ndajmë mes vete në këtë natë të bekuar. IMPORTANT NOTE: The AAIS Executive Committee kindly requests that visitors and guests obey parking signs at all times and also show good manners and consideration to ...

 • Ramazani – Muaji i Agjerimit

  Sesion Informative për Motrat: Ramazani - Muaji i Agjerimit Rëndësia, Vlerat dhe Dispozitat rreth Tij. Shih broshurë për më shumë informata ... SHËNIM I RËNDËSISHËM: Ju lutemi parkoni makinën tuaj në mënyrë korrekte dhe përmbahuni shenjave të parkimit në çdo kohë kur vizitoni Qendrën Rinore të AAIS-it. IMPORTANT NOTE: Please ensure to park your vehicle correctly and obey parking signs at all times when visiting the AAIS Youth Centre.

 • Ramadan – Member Mailout

  On Tuesday 16 May 2017, the annual Ramadan member mail-out was successfully completed. Insha-Allah, every Financial Member of the Albanian Australian Islamic Society (AAIS) will receive the following items via post: • AAIS Member Newsletter - Edition 54 • Ramadan Calendar • Letter on Final Payment of Youth Centre • Membership Renewal Reminder Notice On behalf of the AAIS Executive Committee, I sincerely thank everyone who assisted with completing the corresponding mail-out. RAMI KULAFI Treasurer DËRGIMI E LETRAVE ANTARËVE PËR RAMAZAN Të martën me 16 ...

 • Welcoming the Yearly Guest – Ramadan

  Upcoming SISTERS ONLY Islamic Information Session … ‘Welcoming the Yearly Guest - Ramadan’. Join us for an evening of sisterhood – coffee and cake provided. Please refer to attached flyer for more details ... For further information please contact our office via email: admin@aais.org.au IMPORTANT NOTE: The AAIS Executive Committee kindly requests that visitors and guests obey parking signs at all times and also show good manners and consideration to our neighbours when visiting our Society.

 • Victorian Mosque Open Day

  On Sunday 7 May 2017, the Albanian Australian Islamic Society (AAIS) participated in the very first Victorian Mosque Open Day organised by the Islamic Council of Victoria (ICV). In a first for the state of Victoria, fourteen (14) Mosques across the state opened their doors to build friendships with their neighbours and also embrace new visitors who wanted to better understand the Islamic faith beyond the negative media headlines. The AAIS welcomed the local community and visitors ...

 • AAIS Youth Centre – Celebration

  On Saturday 29 April 2017, the Albanian Australian Islamic Society (AAIS) held a special event to mark the debt-free status of its Youth Centre. Over two hundred (200) financial members and their families attended the day. A free BBQ, which served marinated chicken and lamb, was organised by the AAIS Executive Committee to thank financial members for their ongoing support. The Youth Centre's Cafe, which was full of families socialising, served freshly grinded coffee, while those with a ...

 • Sesion Informative për Motrat: Emrat e Bukur të Allahut (xh sh)

  Sesion Informative për Motrat: Emrat e Bukur të Allahut (xh sh) Emri ‘Ettewab’ - Pendimpranuesi Shih broshurë për më shumë informacion ...

 • Youth Quiz Night

  On Sunday 16 April 2017, the Albanian Australian Islamic Society (AAIS) Youth Group had its 2nd annual 'Trivia Night'. The night was buzzing with excitement from the time the doors opened at the AAIS Youth Centre with a total of seventy (70) attendees participating in the event. Throughout the evening, there were times when tears of laughter rolled down cheeks from the artistic skills of participants in pictionary and the acting abilities of those who played ...

 • Coffee & Cars: Royal Children’s Hospital Fundraiser

  On Sunday 16 April 2017, the Albanian Australian Islamic Society (AAIS), in conjunction with with the Albanian Moslem Society of Shepparton, hosted its very first 'Coffee and Cars' fundraiser for the Royal Children's Hospital (RCH). A little over one-hundred (100) people gathered together for a day of viewing exotic cars, while enjoying a hot coffee, fresh doughnuts, hot sausages and most importantly, taking the time to catching-up with family and friends. A mix of European ...

 • AAIS Youth Centre – Final Payment

  Alhamdulilah, on Thursday 13 April 2017, the Executive Committee of the Albanian Australian Islamic Society (AAIS) completed the final payment towards the loan that was established to assist with the purchase of the Society's Youth Centre. The very next day, I had the pleasure of officially announcing the good news to financial members inside the Albanian Mosque during the congregational Friday prayer. Although the announcement was brief, the message was so well received by financial ...

 • Facts vs Fiction (II) – Unravelling Common Myths About Islam

  Upcoming SISTERS ONLY Islamic Information Session ... 'Facts vs Fiction (II) - Unravelling Common Myths About Islam'. Join us for an evening of sisterhood - coffee and cake provided. Please refer to attached flyer for more details ... For further information please contact our office via email: admin@aais.org.au IMPORTANT NOTE: The AAIS Executive Committee kindly requests that visitors observe parking signs at all times and also show good manners and consideration to our neighbours when ...

 • Donation to Royal Children’s Hospital

  On Friday 14 April 2017, the Albanian Australian Islamic Society (AAIS) conducted its annual collection for the Royal Children's Hospital (RCH). The AAIS performed its very first collection for the RCH in 1971 where the congregation raised $49. As in years of the past, the congregation showed their support for the RCH by helping our Society to raise and donate $3,000. Insha-Allah, the AAIS's contribution helps to support all the good work that staff perform at the RCH. May ...

 • RUN for the KIDS

  The Albanian Australian Islamic Society (AAIS) will again be participating in the 'RUN FOR THE KIDS' charity event. The AAIS Executive Committee encourages its members and their families to join the AAIS team to help raise funds for charity. Please refer to the attached flyer for more details on the event or feel free to contact the AAIS via email for more information: admin@aais.org.au AAIS Executive Committee

 • Comedy Night

  On Saturday 1 April 2017, a family 'Comedy Night' hosted by the Albanian Australian Islamic Society (AAIS) for its financial members at the AAIS Youth Centre. Over (seventy) 70 people dined together in the cafe on a home cooked meal that was prepared by volunteers. A terrific mix of families and couples created a pleasant atmosphere leading up to the movie screening later in the evening. Members proceeded upstairs after dinner to watch ...

 • Swimwear Donated to Muslim Sisters

  Earlier this month, the Albanian Australian Islamic Society's (AAIS) Women's Committee were informed that the City of Yarra run a free 'Learn to Swim' program for teenagers. There are many African Muslim sisters, who participate in the program, however some were finding it difficult to attend the program without modest swimwear. After learning about the situation of the Muslim girls, the AAIS Women's Committee submitted a proposal to the AAIS Executive Committee to organise a ...

 • Visit by Teachers from St. Augustine’s School

  On Thursday 30 March 2017, the Albanian Australian Islamic Society (AAIS) received thirty-five (35) guests from St. Augustine’s School in Frankston. The teachers we’re formally welcomed by AAIS President, Vahid Goga, who also provided everyone with a brief history about the Albanian migration to Australian, as well as the history of the Society. In the second part of the presentation, Imam Bekim Hasani covered some of the basic tenants of Islam and also talked about many of ...

 • Muslim Student Achievement Awards

  On Sunday 26 March 2017, the Albanian Australian Islamic Society (AAIS) took part in the 10th annual Human Appeal International (HAI) Year 12 Muslim Achievement Awards ceremony. Since its inception by HAI, the AAIS has supported this community sponsored program, which is aimed at recognising Muslim students that have achieved an ATAR of 90% and above, by awarding them with a brand new laptop. The leader of the Australian Greens party, Richard Di Natalie, and Shadow Minister ...

 • Launch of Sanad Foundation

  On Saturday 25 March 2017, the Albanian Australian Islamic Society(AAIS) hosted the launch of the 'Sanad Foundation'. The Sanad Foundation is a non-profit organisation that endeavours to build a connection between the Australian Muslim Community and its Islamic heritage. The Sanad Foundation will operate projects, which seek to meet the educational and intellectual challenges facing Muslims in contemporary Australia, by funding and developing local Islamic scholars, specialists and thinkers. The event ...